Paslanmaz Çelikte Kalite Ve Güven

GIDA İŞLEME MAKİNELERİNİN GÜVENİLİR TEDARİKÇİSİ: BATI PASLANMAZ

Gıda İşleme Makinelerinin Güvenilir Tedarikçisi: Batı Paslanmaz

BATI PASLANMAZ ÇELİK A.Ş YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEDİM GÜZELEL:“SAĞLIK İKSİRİ OLAN ZEYTİNYAĞININ, EN YÜKSEK HİJYEN STANDARTLARINA GÖRE ÜRETİMİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR.”

“PASLANMAZ ÇELİK SEKTÖRÜNE YAPTIĞIMIZ 100 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDEKİ YATIRIM İLE ODAKLANDIĞIMIZ SEKTÖRLER ARASINDA, GIDA İŞLEMA MAKİNELERİ DE BULUNUYOR.”

PASLANMAZ ÇELİKTE ÜLKEMİZİN EN GÜÇLÜ MAKİNE VE EKİPMAN ALTYAPISINA SAHİP ŞİRKETLERİ ARASINDAYIZ.”

Zeytin ve zeytinyağı makineleri başta olmak üzere, gıda işleme makinelerinde kullanılan paslanmaz çelik ekipman ve komponentlerin kalitesi insan sağlığı açısından hayati önem taşıyor.

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde 100 milyon TL’lik yatırımla alanında Türkiye’nin en güçlü makine parkuruna sahip şirketleri arasında yerini alan Batı Paslanmaz Çelik A.Ş’nin odaklandığı sektörler arasında gıda işleme makineleri de bulunuyor. 

BTP Grubu’nun 30 yılı aşan tecrübe ve birikimini, Batı Paslanmaz Çelik A.Ş ile imalat sanayisine taşıdıklarını belirten BTP Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, gıda ürünlerini işleyen her türlü makine ve sisteme komponent üretebilecek imkâna sahip yönetim yapısı ile gıda üreticilerinin güvenilir hammadde tedarikçisi olduklarını vurguladı.

İŞLEME MAKİNELERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Zeytin ve zeytinyağı işleme makinelerinde kullanılan paslanmaz çelik ekipman ve komponentlerin kalitesinin taşıdığı öneme dikkat çeken Güzelel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kontinü sistem olarak adlandırılan zeytinyağı işleme tesisinde, zeytinin fabrikaya ulaşmasından zeytinyağının ambalajanmasına kadar süren değer zincirinde; kesintisiz ve kalite standartlarına uygun üretim yapabilmek çok önemli bir faktör. Zeytinleri insan eli değmeden yabancı maddelerden arındırmak ve kaliteli zeytinyağı üretmek amacıyla geliştirilmiş makinelerin en kritik aksamları paslanmaz çelikten oluşuyor. Bu anlamda, talep edilen tüm özel koşulların gerekliliklerini yerine getirerek ürün elde eden makinelerin, güvenilir komponent üreticisi olarak tüm sektöre hizmet etmeye hazırız.”

“TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENİYORUZ”

Batı Paslanmaz A.Ş’nin kısa zamanda yüksek hacimli ihracat rakamlarına ulaşmayı hedefleyen bir şirket olduğunu kaydeden Nedim Güzelel, yetkin işçi ve mühendis kadrosu ile Türk ekonomisine ve çelik sektörüne değer yarattıklarını vurguladı.

Türk ekonomisinin gücüne, geleceğine ve Türk çelik sektöründeki tecrübelerine güvendiklerini sözlerine ekleyen Batı Paslanmaz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu güvenle yaptığımız yatırımımızın ülkemizin üretim ve ihracatına sağlayacağı katkıların şimdiden görünür olmasından gurur duyuyoruz. Ürünlerimiz, makine ve aksamlarından inşaat ve otomotive kadar çok geniş bir yelpazede kullanılan, imalat sanayisinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan parçalardır. Çok değişik şartlara cevap verebilen ürünlerimiz, gıda endüstrisinde olduğu kadar, tıbbi uygulamalar, inşaat ürünleri ve otomotiv parçaları için de standart bir tercihi karşılıyor. Paslanmaz çelik, yiyeceklerin tadını etkilemediğinden gıda üretimi ve depolanması için ideal bir ortam sunuyor. Zeytin ve zeytinyağı gibi gıdaların asit seviyesinin korunmasında paslanmaz çeliğin korozyon direnci önem taşıyor. Ayrıca, ortamda istenmeyen bakterileri uzak tutmayı sağlayan ve kolaylıkla temizlenen paslanmaz çelik, zeytinyağı üretiminde güçlü anti-bakteriyel temizlik ürünlerinin kullanılmasına izin verdiği için de önemlidir.”

TÜRKİYE İHRACATINDAN %10 PAY

Batı Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, Türk çelik sektörünün gerek üretimde gerekse ihracatta çok önemli paya sahip olduğuna işaret etti.

Pandemi etkisinin gündemde kalmaya devam ettiği 2021 yılında sektörün, tecrübesi ve gelişmelere hızlı adapte olabilme yeteneği ile hem üretimini hem de ihracatını artırmayı sürdürdüğünü söyleyen Güzelel, Türk çelik sektörünün 2021 yılı ihracatı miktar bazında yüzde 17,8 artışla 23,9 milyon ton ve değer bazında ise yüzde 77,4 artışla 22,4 milyar dolar olarak gerçekleştiği bilgisini verdi.

Çelik sektörünün bu performansı ile ihracatını en fazla artıran sanayiler arasında birinci olduğu bilgisini veren Güzelel, sektörün Türkiye'nin genel ihracatından yüzde 10 gibi yüksek bir pay aldığını sözlerine ekledi.